Dnes otvorené 08:00 - 19:00, pohotovosť po tel. dohovore do 24:00. Po polnoci len hospitalizované zvieratá.

+421903655644

Traumatická ruptúra bránice: Diafragmatická hernia u mačky

Traumatická ruptúra bránice: Diafragmatická hernia u mačky

Mačkoš je cca 6 mesačný kocúrik, ktorý mal šťastie v nešťastí. Vybral sa na potulky a domov sa vrátil veľmi ubolený, ťažko dýchal a nechcel používať panvovú končatinu. Pri prvotnom vyšetrení bol extrémne bolestivý a nespolupracoval pri zhotovení RTG snímk

Predoperačné RTG odhalilo jeho hlavný problém. Mačkoš si z výletu priniesol nielen zlomenú nohu, ale aj roztrhnutú bránicu. Pečeň sa mu cez dieru v bránici presunula do hrudníka a utláčala pľúca. Tento stav bol život ohrozujúci a vyžadoval si rýchlu operáciu s neistou prognózou. V ten deň to nebola posledná zlá správa pre Mačkoša. Jeho majiteľka nemala dostatok financií na dve zložité operácie a preto sa rozhodla zaplatiť život zachraňujúcu operáciu bránice a vzdala sa ho.

 Mačkoš zvládol operáciu, pri ktorej sa mu pečeň vrátila späť do brušnej dutiny, zašila sa bránica a pľúca mu opäť zaplnili vzduchom. Po operácii sa rýchlo zotavil. Dýchal bez problémov, opäť začal prijímať potravu a hrať sa.

 Do týždňa podstúpil ďalšiu operáciu, tentoraz osteosyntézu zlomenej končatiny a resekciu hlavice stehennej kosti vykĺbeného bedrového kĺbu. Aj túto operáciu zvládol bez problémov.  Dokonca bol ako bonus vykastrovaný.

 Po operáciách sa rýchlo zotavil a na klinike sa zabýval. Dnes už neužíva žiadne lieky, dýcha s ľahkosťou a nohu stále viac a viac zaťažuje. Je to krásne, veselé a hravé mača. Jediné čo mu ku šťastiu ešte chýba je nový milujúci domov.