Dnes otvorené 08:00 - 19:00, pohotovosť po tel. dohovore do 24:00. Po polnoci len hospitalizované zvieratá.

+421903655644

Škrečok džungarský a priebeh jeho vyšetrenia

Škrečok džungarský a priebeh jeho vyšetrenia

Tento malý pacient k nám zavítal na kliniku s podozrením na nádor v oblasti krku. Daný útvar sa podľa slov jeho majiteľa za posledné dni rapídne zväčšil. Prečítajte si, ako prípad škrečka pokračoval.

Pacient začal odmietať potravu, prepadával na postihnutú stranu, a tak sa prišli jeho majitelia poradiť o možnostiach terapie a ďalšom postupe. Pri klinickom vyšetrení bola palpovaná masa v oblasti pravej torby siahajúca od dutiny ústnej až po oblasť brušnej dutiny. Konzistencia bola dosť tuhá a hrboľatá, čo je typické pre nádorové ochorenia škrečkov. Našťastie majitelia súhlasili aj s RTG vyšetrením, kde bola patrná výrazná náplň v pravej torbe, celý útvar bol pekne ohraničený. Majitelia následne súhlasili aj so sedáciou a intraorálnym vyšetrením. V pravej torbe bola pozorovaná hnisavá náplň, pristúpili sme preto ku vyčisteniu jej obsahu. Z torby sme odstránili veľké množstvo hnisu, podstielky a semienok.

Pacient odišiel domov s liekmi od bolesti a antibiotikami, nakoľko hrozí nebezpečenstvo šírenia infekcie do tráviaceho traktu a ďalej do krvi. Druhý deň už na kontrole pacient behal akoby sa nič nestalo. Torby si snáď šetrí už len na transport semienok do bezpečia, presne na to na čo sú určené. Na tomto prípade je vidieť ako spolupráca majiteľa s veterinárom môže ovplyvniť život aj Vášho drobného domáceho miláčika.