Dnes otvorené 08:00 - 19:00, pohotovosť po tel. dohovore do 24:00. Po polnoci len hospitalizované zvieratá.

+421903655644

Láskyplný príbeh – človek, pes, mačka

Láskyplný príbeh – človek, pes, mačka

Keď sa spoja správni ľudia, všetko sa dá! Ľudský príbeh pána Dušana začína mať výrazne pozitívny smer. Dostali sme vynikajúce správy od Jany Štiglicovej, ktorej patrí obrovská vďaka.

Je úžasné vidieť ľudskú spolupatričnosť a empatiu, ktorú ste vo veľkom prejavili vy všetci, či už OZ Zverokruh, vy naši klienti a ďalší dobrí ľudia ochotní pomôcť.

Kde začať...

Smutný príchod bezradného pána Dušana na našu kliniku chytil za srdce celý veterinárny tím. V náručí držal takmer polomŕtveho brokmi dostrielaného kocúrika Murka.V momente bolo vidieť tu obrovskú lásku a cit pre zvieratá zo strany Dušana. Podali sme mu pomocnú ruku, kocúrika sme týždne stabilizovali na infúznej terapii, aby mal dostatok síl podstúpiť náročnú a dlhú operáciu, vybratie viacerých brokov, či už v hlave alebo v zúboženom telíčku.

Pán Dušan u nás na klinike trávil dlhé hodiny s Murkom, a tak sme postupne začali spoznávať aj jeho ľudský, životný príbeh. Rozhodli sme sa, že treba konať, a tak sme oslovili vždy nápomocné OZ Zverokruh. Janka Štiglicová okamžite konala, navštívila pána Dušana na klinike a hodiny sa mu venovala zo svojho času. Prechádzala s pánom papiere, dlžoby a neprávosti, ktoré sa pánovi Dušanovi rokmi udiali. OZ Zverokruh usporiadal výnimočne úspešnú zbierku, vďaka ktorej sa mohlo dostať Murkovi najlepšej starostlivosti.

Pomoc aj psíkovi Chvostíkovi

Rozhodli sme sa následne pomôcť aj psíkovi Chvostíkovi, o ktorom sme sa dozvedeli z dlhého rozprávania od pána Dušana. Dlhodobo mu rástol nádor, ktorý mu znemožňoval chôdzu a prežívanie. Po niekoľkých hodinách náročného zákroku sa nám podarilo odstrániť 5kg nádor. Pán Dušan poctivo chodil kŕmiť svoje zvieratká a dennodenne im dodával silu postaviť sa na nohy a žiť. Po dlhodobej hospitalizácii je Murko aj Chvostík spokojne so svojim majiteľom v zdraví doma. Zámer pomôcť zvieratkám vďaka OZ Zverokruh a ďalším dobrým ľuďom vyústil vo výrazne vynovenú a upratanú domácnosť a riešenie finančných dlžob. Veríme, že pánovi Dušanovi sme všetci spoločne aj spolu s vami dali novú chuť do života. Je krásne si pomáhať, občas sa stačí nachvíľu v našom uponáhlanom svete zastaviť a obzrieť, len to "malé" obzretie môže niekomu zmeniť celý život.

Srdečne ďakujeme Vám všetkým.

Tím Primavet