Dnes otvorené 08:00 - 19:00, pohotovosť po tel. dohovore do 24:00. Po polnoci len hospitalizované zvieratá.

+421903655644

Nezabúdajte na zdravý chrup vášho zvieratka

Nezabúdajte na zdravý chrup vášho zvieratka

Zdravý chrup je veľmi dôležitou súčasťou celkového zdravia zvieratka, nakoľko ochorenie zubov môže mať negatívny dopad na stav dôležitých vnútorných orgánov.

Ochorenia chrupu patria k najfrekventovanejším ochoreniam psov, mačiek ale aj drobných cicavcov. Najčastejšie sa stretávame so zápalom ďasien a paradentózou pri rozvinutom zubnom kameni, traumy v podobe zlomených koruniek zubov, onkologickými ochoreniami v dutine ústnej a prerastaním koruniek u hlodavcov s maloklúziou. Našim pacientom poskytujeme preventívne dentálne ošetrenie, pri ktorom odstraňujeme zubný kameň moderným ultrazvukovým prístrojom, ale takisto sa venujeme aj poradenstvu, diagnostike a liečbe ochorení parodontu. V tejto súvislosti vykonávame  rozsiahle extrakčné procedúry. 

Pred každým stomatologickým ošetrením je nevyhnutné absolvovať konzultáciu na ktorej sa dohodne plán liečby a vyhotoví sa kompletné predoperačné vyšetrenie krvi. Všetky stomatologické zákroky vykonávame v šetrnej inhalačnej narkóze. Zlatým štandardom pri každej extrakcii sú  RTG snímky ústnej dutiny, zhotovované pred aj po zákroku. Kvalitné prístrojové vybavenie je dôležité, pretože skracuje dobu ošetrenia a tým aj dobu anestézie. Disponujeme kompletným nástrojovým vybavením, stomatologickou jednotkou iM3 ktorej súčasťou je pneumatická turbínka s plynule regulovateľnou intenzitou otáčok, strečka s prúdom vzduchu a vody. Komponenty zubnej jednotky umožňujú aj rýchle a presné leštenie, brúsenie, vŕtanie zubov a frézovanie kostí. Odporúčame preventívnu prehliadku absolovavať minimálne raz ročne, aby sme v predstihu odhalili prvotné klinické príznaky možnej prebiehajúcej patológie.