Dnes otvorené 09:00 - 14:00, pohotovosť po tel. dohovore do 24:00. Po polnoci len hospitalizované zvieratá.

+421903655644

Medzinárodný deň korytnačiek

Medzinárodný deň korytnačiek

Nedávno sme tu mali tzv. Svetový deň korytnačiek (23.máj). Tento deň bol iniciovaný od roku 2000 organizáciou American Tortoise Rescue, ktorá sa zaoberá záchranou a ochranou práve korytnačiek.

Organizácia bola založená v roku 1990 v Malibu. Hlavným cieľom dňa venovaný korytnačkám je dospieť k zvýšeniu záujmu o záchranu ohrozených druhov vo svete. Význam sa predovšetkým kladie  spôsobom, vďaka ktorým môže každý z nás prispieť k ochrane týchto milých zvierat.

Korytnačka je veľmi zaujímavým živočíchom

S korytnačkami sa stretávame aj na našej klinike. Aj keď väčšinou k nám chodia majitelia psíkov a mačičiek, niekedy našu pomoc potrebujú aj takéto stvorenia.

Vedeli ste, že najstaršia korytnačka sa dožila 176 rokov a volala sa Harriet? Išlo o samicu korytnačky slonej. Za najväčšie korytnačky sa považujú morské korytnačky. Doteraz najväčší nájdený jedinec mal telo dlhšie, ako 3 m a vážil 916 kg. Medzi najmenšie patria Muhlenbergova, ktorá dorastá do 10 cm a taktiež aj korytnačka škvrnitá, tá dorastá do dĺžky 8 cm. Korytnačky žijú na každom svetovom kontinente, okrem Antarktídy. Dokážu migrovať a preplávať aj tisíce kilometrov, ale stále sa vedia vrátiť na miesto, kde sa vyliahli. Je dôležité poznamenať, že vyliahnutie samičky alebo samčeka závisí od teploty, v ktorej sa vajíčka nachádzajú.