Dnes otvorené 08:00 - 19:00, pohotovosť po tel. dohovore do 24:00. Po polnoci len hospitalizované zvieratá.

+421903655644

Čipovanie šteniatka

Čipovanie šteniatka

Čipovanie je rýchle a bezbolestné zavedenie mikročipu pod kožu psíka, kde zostáva po celú dobu jeho života. Ide o efektívny spôsob, ako identifikovať svojho domáceho miláčika.

Pri prvej návšteve veterinára sa s prvou vakcínou vždy šteniatko aj začipuje. Všetky čipované zvieratká sú evidované v Centrálnom registri spoločenských zvierat (https://www.crsz.sk), ktorý je vedený Komorou Veterinárnych lekárov SR. 

Prečo čipovať svoje zvieratko?

  • V súčasnosti platí zákonná povinnosť pre všetkých chovateľov psov na území SR, dať začipovať svojho psa. Táto povinnosť platí nielen pre dospelé psy, ale aj pre šteňatá.
  • Čipovanie sa považuje za podmienku pre vydanie cestovného pasu spoločenského zvieraťa.
  • V prípade straty alebo odcudzenia je zvieratko ľahko identifikovateľné a je možné ho vrátiť majiteľovi.

Kto môže psíka očipovat?

Označenie psov mikročipom vykonávajú všetci slovenskí súkromní veterinárni lekári, ktorí majú oprávnenie vykonávať veterinárnu liečebnú a preventívnu činnosť a sú registrovaní v Komore veterinárnych lekárov SR.

Čo robiť pri zmene vlastníka alebo úhyne psíka?

Pri zmene vlastníka psa je nutné najneskôr do 21 dní odo dňa zmeny vlastníka psa zapísať údaje o novom vlastníkovi psa do centrálneho registra spoločenských zvierat prostredníctvom súkromného veterinárneho lekára. Údaje je povinná nahlásiť osoba, ktorá prevádza vlastníctvo psa. Majiteľ psíka je povinný nahlásiť aj úhyn registrovaného psa, a to tiež do 21 dní do centrálneho registra spoločenských zvierat prostredníctvom súkromného veterinárneho lekára. V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať.

Aktuálne na našej klinike Primavet prebieha zvýhodnená ponuka na čipovanie a prvé očkovanie šteniatka, a to so zľavou 20% z veterinárnych úkonov. Viac informácií nájdete TU: https://www.primavet.sk/sk/prebiehajuce-akcie/detail/doprajte-steniatku-ten-najlepsi-start-do-zivota